Smycken

Handgjorda silversmycken med hög kvalitet. Tidlösa kollektioner med målet att de skall vara lätta att matcha ihop med både gamla och nya favoriter år efter år. Vi vill skapa något som kan vara en del av såväl vardagen som till festen.

Smycken från oss kommer att vara enkla, tilltalande och lätta att matcha men samtidigt lyfta en outfit om så önskas.

Skötselråd

Våra smycken är handgjorda av 925 sterling silver med halvädelstenar och cubic zicronia. De pläterade färgerna kan avta med tiden och silvret kommer fram, det är bara den vackra och naturlig patina.

För att få dina smycken att hålla längre, behandla dem väl. Använd dem ej vid träning eller låt dem inte komma i kontakt med vatten. Sätt på smyckerna efter du parfymerat dig, smörjt in dig med lotions eller annan kosmetisk.  

När du inte använder smyckena, förvara dem i asken du fick de i.

Hållbarhet och Miljöpåverkan

Vi vill skapa smycken som håller i längden, både med kvalitet och design. Det betyder för dig som konsument att om du väljer ett smycke från oss kommer du att kunna bära det många år framöver.

Dagens konsumtion förändras. Vi som konsumenter tar ställning, många väljer närodlade produkter framför de långväga alternativen, aldrig förr har utbudet av ekologiska varor varit större. Hos oss på CU Jewellery vill vi göra det vi kan för att minimera vår påverkan på jorden. Tidigare i år flyttades all vår produktion till Italien, vilket inte bara påverkar transportsträckan utan även kvaliteten och hållbarheten på våra smycken.

Nu känner vi att det är dags att ta nästa kliv, mot en större miljömedvetenhet. Sedan tidigare har vi arbetat med nedbrytningsbara askar, från och med i höst har vi även valt att arbeta med återvunnet silver. Våra produkter kommer att bestå av minst 70% återvunnet silver, vilket betyder att åverkan i miljön minskar drastiskt. Om ni märker att våra etiketter blivit annorlunda så har vi även låtit den genomgå en förändring, även den lilla detaljen är numer tryckt på miljöcertifikerat papper. 


×
Logga in

Ny kund? Registera dig här.

×